NAŠA ZGODBA

Blagovno znamko Malner cider sva ustvarila Maja in Boštjan Pečar. Brat in sestra, ki predano nadaljujeva družinsko sadjarsko tradicijo na obrobju Brkinov.

Kot raziskovalca po duši sva nenehno v iskanju najbolj kreativnih možnosti, ki jih ponujajo jabolka.

Z zaupanjem v neizkoriščen potencial slovenskega sadjarstva sva ustvarila slovenski kraft cider. Staro, a unikatno pijačo, ponujava v njeni najboljši obliki.

ZGODOVINA DRUŽINSKE SADJARSKE KMETIJE

Leta 1989 sta najina starša Neda in Branko Pečar zasadila svoje prve jablane. Hitro smo se dela v sadovnjaku privadili vsi trije otroci z najstarejšo sestro Alenko. Velik del našega otroštva in mladosti smo preživeli med jablanami in tako oblikovali globoko spoštovanje do narave in vsega, kar nam ponuja.

Tradicijo ponosno nadaljujeva v naslednjo generacijo, saj sva skupaj leta 2019 prevzela nasade in ponudbo strastno nadgradila z novimi produkti.
Ime Malner cider izvira iz starega imena naše domačije "Pri Malnerjevih", ki naju častno povezuje s tradicijo in danes živi še naprej.

Oče Branko med vrhuncem sezone Oče Branko med vrhuncem sezone
Maja in Boštjan v sadovnjaku Maja in Boštjan v sadovnjaku

POSEBNOSTI MALNER CIDERJA

DRUŽINSKA TRADICIJA IN ZNANJE
S svojimi več kot 30 leti izkušenj v sadjarstvu smo ustvarili neizpodbitno znanje in veščine na področju pridelave jabolk.

LASTNA PRIDELAVA JABOLK
Kontroliramo celoten proces, od sajenja in vzdrževanja do obiranja zrelega sadja. Na ta način lahko zagotovimo najvišjo kakovost sadja, ki je ključnega pomena za naš cider.

PREDANOST NARAVNIM OKUSOM
Pri delu se osredotočamo na izkoriščanje izrednega potenciala jabolka, zato se poslužujemo čim bolj naravnih postopkov, saj želimo poudariti naraven okus jabolk.

EDINSTVENA LOKACIJA SADOVNJAKOV
Nahajajo se na stičišču Mediterana in Brkinskih gričev, kjer mrzle noči in vroči dnevi našim jabolkom dajejo edinstvene pogoje za doseganje visoke vsebnosti aromatike, sladkorja in polnega okusa.

OBRTNIŠKI PRISTOP
Omogoča nam, da vsakemu koraku posvetimo največ skrbnosti in pozornosti. Od izbire sort jabolk, ki jih gojimo, do ročnega obiranja in predelave v cider.

Skupaj vse posebnosti ustvarjajo Malner cider, svetovno nagrajeno osvežilno pijačo polnega okusa, ki odraža bogato tradicijo naše družinske sadjarske kmetije.

TUJINA PREPOZNAVA KAKOVOST

Za polsladek cider Auster smo prejeli zlato nagrado na ocenjevanju Great Lakes International Cider and Perry Competition 2023 (GLINTCAP) ter bronasto nagrado na CiderWorld Frankfurt 2023.

Nagrade na mednarodni ravni so ključnega pomena za slovenske ciderje, saj pripomorejo pri prepoznavnosti na tujem trgu in postavljajo Slovenijo na svetovni zemljevid vrhunskih cider proizvajalcev.

KAJ JE CIDER?

Je mednarodno ime za fermentirano alkoholno pijačo iz jabolčnega soka. Gre za lastno kategorijo pijače z bogato širino stilov in okusov, ki je obsežna kot pri pivu, vinu, rumu ali viskiju.